Događanja na izletištu "Orah"

Published Date
Written by admin

Raznolikost i široka ponuda brojnih događanja na Izletištu Orah oduševit će svakog posjetitelja. Svatko može pronaći nešto za sebe. Ukoliko volite dobru glazbu, gastronomske manifestacije, sportska događanja, dobru kapljicu svakako posjetite Izletište Orah i odaberite manifestaciju u kojoj želite uživati i sudjelovati.

Otvaranje turističke sezone - lipanj

Otvaranje turističke sezone manifestacija je kojom organizatori, Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice, svečano obilježavaju početak turističke sezone bogatim programom na Izletištu Orah. Manifestacija obuhvaća splet kulturnih, sportskih i zabavnih priredbi koje obilježavaju početak ljetne sezone na jezeru.

Fišijada - srpanj

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada na Izletištu Orah organiziraju Fišijadu, natjecanje u spremanju tradicionalnog slavonskog specijaliteta. Jedna od većih gastronomskih manifestacija u gradu okuplja fiš – majstore iz cijele županije, ali i šire. Posjetitelji mogu uživati u ribljim specijalitetima, zabaviti se uz bogatu ugostiteljsku ponudu te cjelodnevni zabavni program.

Čobanijada - srpanj

Orahovica svaki put iznova osvaja gosta opojnim okusima i mirisima, skrivenim mjestima ili manifestacijama. Ako boravite ondje u srpnju, iskoristite priliku i kušajte čobanac, poznatu slavonsku deliciju koja se rado jede u našem kraju. Ova manifestacija tradicionalno okuplja majstore kotlića uz bogat zabavni program i čobanac po promotivnim cijenama.

Ferragosto – prvi vikend u kolovozu

Kada se u bajkovitom ambijentu izletišta Orah začuje: eeeeeeeeeeee, zna se da je počeo Ferragosto Jam. Ovaj vrhunski glazbeni događaj se ne propušta, a renomirani izvođači i vrijedni članovi udruge K.L.U.B. dostava zvuka iz godine u godinu opravdavaju povjerenje sve brojnijih posjetitelja. Festival okuplja i mlade i one nešto malo starije, iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, a dvije godine za redom uvršten je u top 10 najpopularnijih hrvatskih glazbenih festivala.

Festival Zelenog silvanca – prvi vikend u kolovozu

U Orahovici se stoljećima rađaju kvalitetna vina, a Zeleni silvanac jedna je od najstarijih sorti na svijetu, ponos vinogorja Orahovice. Festival Zelenog silvanca organiziraju Grad Orahovica i Turistička zajednica grada s ciljem promocije orahovačkih vina i vinara. Kroz zabavu i opuštenu atmosferu, ovaj festival spaja božansko piće s glazbom, hranom i dobrim raspoloženjem.

XC utrka „Srednjovjekovnim stazama“ - kolovoz

Ovu biciklističku utrku organizira BK „LOOD“ Orahovica, a održava se u sklopu Slavonske brdsko – biciklističke lige SCOTT. Start i cilj utrke su na Izletištu Orah, a staza se cijelom svojom dužinom nalazi u Parku prirode Papuk.

Papuk trek

Brojni ljubitelji sporta i aktivnog odmora pronaći će dovoljno razloga za dolazak u Orahovicu. Izletište Orah domaćin je jedinog slavonskog trekinga, Papuk trek, utrke koju organizira Baraber extreme team iz Belišća. Utrka spaja kulturno – povijesno naslijeđe sa prirodnim ljepotama, a ujedno je prilika posjetiteljima i sudionicima utrke da se uvjere da Slavonija nije ravna.

Brojač posjete

Danas 0

jučer 43

Tjedan 87

Mjesec 840

ukupno 17032

Pravila ponašanja na izletištu "Orah"

 Pravilnik o ponasanju na jezeru

ModulGradOrahovica